New Posts New Posts RSS Feed - Pop
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Welcome to the Graham Slee Audio Products Owners Club

 

Open to all owners plus those contemplating the purchase of a Graham Slee audio product wishing to use our loaner program: join here
Subscribe to our newsletter here (Rules on posting can be found here)


Pop

 Post Reply Post Reply
Author
ICL1P View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 04 Aug 2012
Location: Faringdon, Oxon
Status: Offline
Points: 2241
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ICL1P Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Pop
    Posted: 20 Nov 2022 at 8:52am
Why do I get a loud pop from the speakers wherever I turn the power off, or if there is a power cut, even with volume turned right down on my Majestic?
Ifor
=====
Reflex M & ACCESSION M, CuSat50, Majestic DAC, a Proprius pair.
Back to Top
Fatmangolf View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 23 Dec 2009
Location: Middlesbrough
Status: Offline
Points: 8003
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Fatmangolf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Nov 2022 at 9:06am
It's probably produced by the amp's output stage as its power supply voltage falls.
Jon

Open mind and ears whilst owning GSP Genera, Accession M, Accession MC, Elevator EXP, Solo ULDE, Proprius amps, Cusat50 cables, Lautus digital cable, Spatia cables and links, and a Majestic DAC.
Back to Top
ICL1P View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 04 Aug 2012
Location: Faringdon, Oxon
Status: Offline
Points: 2241
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote ICL1P Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Nov 2022 at 10:26am
Is it normal? I just turned down the volume on the Proprii pair before switching off and there was silence.
Ifor
=====
Reflex M & ACCESSION M, CuSat50, Majestic DAC, a Proprius pair.
Back to Top
lfc jon View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 23 Jan 2018
Location: Devon
Status: Offline
Points: 3495
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lfc jon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Nov 2022 at 12:41pm
I use to get it with my old amp but with MF M2si I don't. I normally leave it powered up, I did try it out today but still no pop.
Liverpool.F.C. Reflex M, Solo, CuSat50 & Lautus cables.
Back to Top
Fatmangolf View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 23 Dec 2009
Location: Middlesbrough
Status: Offline
Points: 8003
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Fatmangolf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Nov 2022 at 4:02pm
Originally posted by ICL1P ICL1P wrote:

Is it normal? I just turned down the volume on the Proprii pair before switching off and there was silence.

Most amps I owned did this unless they had a muting circuit/relay.
Jon

Open mind and ears whilst owning GSP Genera, Accession M, Accession MC, Elevator EXP, Solo ULDE, Proprius amps, Cusat50 cables, Lautus digital cable, Spatia cables and links, and a Majestic DAC.
Back to Top
ICL1P View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 04 Aug 2012
Location: Faringdon, Oxon
Status: Offline
Points: 2241
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ICL1P Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Nov 2022 at 9:06am
Thanks.
Ifor
=====
Reflex M & ACCESSION M, CuSat50, Majestic DAC, a Proprius pair.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.