New Posts New Posts RSS Feed - Help with Solo SgrII
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Welcome to the Graham Slee Audio Products Owners Club

 

Open to all owners plus those contemplating the purchase of a Graham Slee audio product wishing to use our loaner program: join here
Subscribe to our newsletter here (Rules on posting can be found here)


Help with Solo SgrII

 Post Reply Post Reply Page  123 4>
Author
VenetianGambler View Drop Down
New Member
New Member


Joined: 06 Nov 2022
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote VenetianGambler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Help with Solo SgrII
    Posted: 06 Nov 2022 at 2:59pm
Hi. Just got a solo SGRII and hooked it up to the tape loop of my Naim 62 preamp. Headphones are Grado sr80. 

I don’t have the greatest hearing but I have to have the amp turned up full in order to get anything like listenable (to me) and even then I wish I had 10% more at least. 

This is with either CD or vinyl as the source going through the Naim. Does this sound right? I’ve tried either input. Next is to try and find an entirely different source but I’ll have to hope I’ve got the cabling. 
Back to Top
Chris Firth View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 16 May 2013
Location: Rossendale, UK
Status: Offline
Points: 1381
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Chris Firth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Nov 2022 at 3:10pm
The Grados are high sensitivity, so it shouldn't take a lot to drive them.
Can you post pictures to show how things are connected up?
Back to Top
VenetianGambler View Drop Down
New Member
New Member


Joined: 06 Nov 2022
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote VenetianGambler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Nov 2022 at 5:06pm
Ok so something isn’t right then. I’m not home anymore but I’ve literally got a din to 4 x rca cable out the back of my Naim pre amp - obviously 1 pair is in and the other out - but only one pair provides any audible audio into the solo. 

I’ve ordered a 3.5mm to rca cable to try amplifying the signal out of a iPad or something - to see if the amp is at fault. 
Back to Top
Fatmangolf View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 23 Dec 2009
Location: Middlesbrough
Status: Offline
Points: 8003
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Fatmangolf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Nov 2022 at 6:04pm
Some amps short inactive inputs to cut crosstalk on the selected input  Does it change headphone if the Naim amp is using that source/input?
Jon

Open mind and ears whilst owning GSP Genera, Accession M, Accession MC, Elevator EXP, Solo ULDE, Proprius amps, Cusat50 cables, Lautus digital cable, Spatia cables and links, and a Majestic DAC.
Back to Top
Chris Firth View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 16 May 2013
Location: Rossendale, UK
Status: Offline
Points: 1381
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Chris Firth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Nov 2022 at 7:24pm
Looking at manualslib, and it says something about the tape output into 600 ohms is 75mV.
That looks to be quite low.
Back to Top
Fatmangolf View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 23 Dec 2009
Location: Middlesbrough
Status: Offline
Points: 8003
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Fatmangolf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Nov 2022 at 7:51pm
I think you are onto something there Chris.
Jon

Open mind and ears whilst owning GSP Genera, Accession M, Accession MC, Elevator EXP, Solo ULDE, Proprius amps, Cusat50 cables, Lautus digital cable, Spatia cables and links, and a Majestic DAC.
Back to Top
Chris Firth View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 16 May 2013
Location: Rossendale, UK
Status: Offline
Points: 1381
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Chris Firth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Nov 2022 at 7:55pm
My amplifier kicks out volts, not millivolts from the tape out.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 4>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.